la policia m'he esta extorsionando...

...per sort no estan vivint del que estic pagant... mes aviat al reves!
pero bueno, aixo no treu que de tant en tant em vinguin a tocar els...
 
be, vaja, que m'han parat per 4a vegada des que soc al japo per demanar-me la documentacio (4 vegades mes que alemanya, el qual es un infinit percent mes)
Aquesta vegada es la 2a que no he fet absolutament res mal fet. Ni tan sols per estandards japonesos, on portar mes d'un paraigues a la ma es indici clar de delicte...
Va ser tb la vegada mes espectacular... jo anava a buscar la machiko a l'estacio amb la meva superbicicleta amb seient per criatures (q no es pot treure de cap manera) quan em vaig creuar amb un cotxe de policia que feia mitja volta per marxar de la zona de l'estacio... Jo me'ls vaig mirar pq, apart que el cami es força avorridot, el tema policia es important quan tens pensat tornar 2 en bicicleta... no caldria repetir delictes i ser classificat com a "reincident". El cas es que al cap d'uns segons torno a mirar a veure per on van i veig que estan tornant a fer mitja volta i venir cap a la banda on soc jo. Tenint en compte que no hi havia ningu mes (eren ja quarts de 12 de la nit d'un dijous) aixo va ser un mal senyal. Efectivament a marxa mes rapida de la de quan patrullen venen cap alla on estava aparcant la bici i baixen tots 2. Us juro que una hipotesi de treball que tenia era que sabien les meves intencions de tornar 2 en bici i volien aturar el delicte abans que passes, en plan "minority report" --- pero no, va ser força mes banal que tot aixo, --- primer de tot un d'ells, que duia una mascara d'aquestes tipus cirurgia que tan agraden als japonesos per evitar contaminar o ser contaminats amb el que sigui pero que fa que encara els entengui menys quan parlen, em pregunta el pais d'on vinc, encara sense haver arribat alla on era. En aquests casos acostumo a donar el pais vei, per si de cas. Acte seguit la targeta de registre d'estrangers... i dpres de dret cap a la bicicleta a comprovar el numero d'identificacio, convençuts que la devia haver robat (per quin set sous robaria una bici de dona amb seient de criatura al manillar? ) els explico q no, que la vaig comprar de 2a ma i per sort trobo el tros de tovallo on el que me la va vendre va apuntar el seu nom, per situacions com aquesta. El poli em pregunta q si es pot quedar el paperet per mirar-ho amb calma i li dic q ni de conya, que la seguent vegada que em parin ja no tindre el paperet i "pillare catx". Aleshores es queda com sorpres que ja m'ho haguessin demanat abans i va agafar una especie de compassio i em va deixar marxar. Pero francament, que innecessari. Al sortir de l'estacio de nou, ja amb la machiko estaven assatjant un paio regirant-li la motxilla fins a les molles d'aquella madalena del mes passat, quina penya.
En fi, pero acabo de llegir un article sobre la policia russa, i potser tpoc es tan xungo, al cap i a la fi no em van apallissar o exigir suborns.

espero que a la seguent ja pugui donar alguna bona noticia sobre la busca de pis...

apa, fins ara

1 Comment:

  1. Anònim said...
    Subject: Víctimes d'un abús policial del Mossos.


    Salutacions,

    El passat 17 de Febrer, passejant el gos per la zona de Can Dragó amb una amiga, la Mercedes, vam ser testimonis d'una detenció força espectacular per part dels Mossos d'Esquadra. Dos agents uniformats portaven un noi pel carrer de molts males maneres, i en entrar-lo a la comissaria del Passeig Andreu Nin li van propinar una puntada de peu al costat.

    La Mercedes i jo ens vàrem mirar, i sense pronunciar paraula vàrem creuar tots dos el carrer corrents, per tal que la nostra presència dissuadís els policies de seguir emprant una violència gratuïta contra aquest noi. En no ser-nos permesa l'entrada a la comissaria, vàrem romandre a la porta de la mateixa, quostodiats per un mosso que tot moment va mantenir la mà a sobre de la seva pistola.

    Un cops reduït el noi entre més de mitja dotzena d'agents, segons ells per evitar-li mals majors (cosa que els crits del pobre noi no semblaven confirmar) se'l van endur, i va ser quan va començar el nostre calvari.

    Vaig veure sortir de la comissaria un agent de paisà (després hem sabut que es tractava del caporal amb número de Targeta d'Identitat Professional número 7382) que portava penjant del cinturó, a més de la seva flamant pistola, un bastó extensible ASP (una porra telescòpica d'acer). Quan el caporal tornava a entrar a la comissaria, li vaig preguntar si ja estava homologat aquest tipus d'armes.

    El caporal va mirar-nos amb la cara desencaixada i ens va cridar: "¿Quién coño sois vosotros?¿Sois familia del detenido?¡Documentación!".

    Jo li vaig entregar immediatament el meu D.N.I. a aquest senyor, però la Mercedes, que no sol portar la bossa per passejar el gos, no duia cap document a sobre. L'agent, per la seva banda, a petició nostra de mostrar-nos la seva T.I.P., ens va ensenyar una placa durant unes dècimes de segon, sense cap possibilitat de poder-nos fixar en el seu número.

    Mentrestant, un nodrit grup d'agents ens va anar envoltant. Jo vaig parlar per telèfon durant uns segons amb un amic advocat. Quan vam intentar allunyar-nos del grup per acordar quina actitud haviem de prendre davant la situació, un agent no uniformat (més tard identificat com a agent número 4906) em va agafar de la jaqueta i em va empényer cap a dins de la comissaria d'un fort cop amb els dos palmells al pit, al temps que em cridava "Pallasso!".

    La Mercedes es va atemorir, i va entrar-hi sota l'amenaça de ser acusada de desobediència.

    Jo vaig romandre amb el gos al racó on s'esperen els visitants per ser atesos, i on minuts abans havien arraconat el detingut (potser pel fet que no hi hagi cap càmera de seguretat en aquest lloc), mentre que la Mercedes va ser conduïda pel caporal 7382 i l'agent 4906 a una habitació, segons deien per identificar-la, i on va patir tota mena de vexacions verbals (humiliacions, crits, insults...) i se la va acusar de pertànyer al moviment anarquista (el qual respectem, però no en formem part).

    Una mitja hora després d'haver-hi entrat vàrem sortir de la comissaria dels mossos, sense que sens informés que estiguéssin acusats de res.

    El dia 22 de Febrer, la Mercedes va rebre una citació a judici de faltes per "desobediència". Segons denúncia dels Mossos, la Mercedes els va dir que eren uns "assassins" i uns "torturadors".

    El judici està convocat pel proper 28 de Febrer a les 11 hores, al Jutjat d'Instrucció número 30 de Barcelona, al Passeig Lluís Companys 1-5, tercera planta. Us convidem a assistir a la vista pública.

Post a Comment