reikin = la pitjor differencia cultural


the worst japanese invention
Originally uploaded by Bernat.
hooooola q tal

ja porto massa estona sent productiu (b, fins a cert punt) al laboratori, o sigui q abans de tirar cap a casa escriurem una cronica amb els ultims temes, els mes candents...
com alguns ja sabeu, la Machiko, amb bon criteri o no ha acceptat, dpres de molta espera, fintes i desesperacio (meva), la meva proposta d'anar aviure junts. Aixo esta molt be. Francament es de les bones bones noticies, de l'alcada de quan em van donar la beca per venir cap a qui. B, potser una mica mes i tot. Pero en fi, no entrem en comparacions. El cas es q l'alternativa q es presentava era q se n'anes a ensenyar japones a algun raco remot del planeta amb un contracte del govern japones... es veu q es un desig de joventut i de fet ja hi havia estat a punt d'anar. Si se n'anava eren 2 o 3 anys. Es a dir "sayonara" (oju amb els q volent marcar un punt ho deixeu anar al primer conegut japones q troveu, sayonara es "hasta aqui hemos llegado" per una imatge mes grafica recordeu terminator dient "sayonara, baby" oi q no se l'esperava trobar de nou? Doncs aixo. No crec en les relacioins -sentimentals- a distancia, massa evidencia apunta en l'altra direccio)

bueno total, q quan ja tothom feia setmanes q buscava pis (recordeu q em fan fora de la resi el 20 de marc) nosaltres ens apuntem al carro... i aqui es quan entre l'efecte Reikin. q carai deu ser aixo del reikin... --- quan mirava alla a la immoviliaria vaig identificar els 2 kajis... el primer es el de "salutacio" i el segon es el de "diners" diners-salutacio. Una mena de regal aixi. Dius, "home, no cal, tenint en compte la paga q pago cada mes" doncs mira, el mes normal aqui al japo es 2 mesos de reikin dels pebrots. Q s'ajunten a 2 de fianca mes 1 pel de immobiliaria en el cas mes classic. total per un zulillo de seguida te'n demanen 70 - 80 000 yens (500 - 570 EUR) per algo q no arriba als 30m^2 q t'has de comprar la nevera, els fogons, estufes, llit, (o futon) es a dir, t'ho has de comrar TOT. A mi, francament, preprant-me per despes d'aquest estil, regalar 1000 EUR a la persona q seguira fent el meu sou quelcom mes miserable (q no es ara) i posar uns altres 1500 eur sobre la taula, hmmm... no em motiva. Ah, pero els ho dius i se n'enriuen... q si es tan normal, tu, q pq tanta importancia (!!!) Per sort la pressio dels estrangers esta fent q el tema baixi una mica, es comenca a imposar (lentament) 1mes de regal + 1 de diposit fent la patacada una mica mes raonable (si be abusiva)... de moment hem trobat coses, pero o massa petites o en llocs massa remots -- un classic.

en fi, veig q m'he enrotllat bastant, ho deixarem aqui...

apa records mainada

0 Comments:

Post a Comment