Casori KoreanoJapones


IMG_5573
Originally uploaded by Bernat.
A la foto hi ha 3 persones i 2 q es casen --- el de la dreta de tot es el Shin-kyo-fun o (quelcom per l'estil, q no ho he vist mai escrit) i la de l'esquerra de tot la Hitomi-chan, una japonesa d'entrada força silenciosa, pero molt simpatica quan la festa s'anima.
Doncs, b, aquests 2 es casen -- i de fet, s'estan casant ara mateix mentre escric aquestes linies... el tema dels casaments es tot un mon aqui al japo.
Jo tenia la meva concepcio de casament com una excusa com una altra (b, potser millor q la majoria d'altres) per fer una festa com una casa de pages, una ocasio per beure i ballar amb germans tiets i cosins dpres de posar-te les botes amb un pica pica espaterrant i un sopar de gourmet. El tema cerimonia era, diguem, la penyora q calia pagar... sobretot tenint en compte alguns dels sermons q deixen anar els capellans en tals ocasions...
Doncs b, pels japonesos un casament es una cerimonia i punt. B, i punt no, es una cerimonia cara. Jo no se on van a parar tans cales, pero b, la questio es regalar cales d'una manera q si van maldades al matrimoni no es puguin repartir els bitllets facilment (i hagin d'anar a demanar canvi) . M'explico, per cada persona o parella convidada s'ha de portar en metal.lic (oju) un nombre imparell de desenes de milers de yens (aixo si, amb un sobre especial per a tals ocasions ple de llacets i cosetes). Com q 10.000 son menys de 70 EUR fa ranci i 20.000 estan prohibits (son 2 bitllets), ja passem als 30.000... q si vas 2 tb es un pel ranci --- per tant si vas dos 40.000 tpoc, 50.000 yens, q ja son 344 EUR (q no es moc de pav -- si tenim en compte q aquesta norma aplica a tothom convidat...) Es per aixo q els nuvis tb s'ho pensen 2 vegades abans de convidar algu pel compromis q aixo suposa... es per aixo q si tens un bon amic amb una novia q no coneixes gaire convides a l'amic i fuera (!) En el meu cas al.leguen que amb la meva condicio d'estudiant estranger la meva economia no podria entomar un cop d'aquest estil i per aixo van convidar nomes la machiko.... al principi em vaig indignar una mica, ja q de fet no cobro gaire menys q la machiko i tb em feia gracia anar a un casament japones.... clar q dpres de l'explicacio de la machiko se me'n van passar les ganes. No hi ha CAP moment en el qual puguis xerrar amb llibertat amb qui et sembli ja q no hi ha pica pica i durant l'apat SEMPRE hi ha algu fent algun discurset... del qual naturalment tpoc pots passar olimpicament i potser fins i tot cal aplaudir quan acaben... en fin. Ah i entre una cosa i l'altre en 4 horetes ja ho tenen enllestit! Aleshores hi ha un cert costum q els nuvis amb els 4 amics mes propers (i alguns q no han anat al casament com un servidor) se'n van a alguna izakaya (on es menja, pero tb es beu) i alla els q no han anat al casament igual mengen alguna cosa mentre tots poden finalemnt xerrar amb una mica mes de distencio...
una altra cosa q m'ha cridat l'atencio es q la machiko hi havia d'anar en plan recepcionista pels convidats del nuvi -- estar alla a la porta i anar-los rebent, hoooola gracies per venir etc. Sort q el nuvi es corea i els seus convidats son el 5% del total i aviat ho tindra enllestit :)
en fi, d'aqui res ja em conençare a arreglar per anar-los a trobar a la sortida del casament (q te una hora concreta) i ja posare alguna foto mes, la machiko se suposa q fara alguna foto.
la foto q adjunto aqui es de la festa d'aniversari de la machiko on tb per questions de logistica vam convidar nomes els amics de la machiko... va estar força b i la casa va quedar en plena forma.

2 Comments:

  1. スロ / Bernat said...
    2 està prohibit? pensava que només era pel 4...
    Bernat Agullo said...
    el 4 esta prohibit quasi sempre (incloent numero d'habitacio, planta, numero de taula...) pq sona com mort (shi) pero tots els parells estan prohibits per lo de poder repartir els bitllets...

Post a Comment