Hoola que tal,

ja fa temps que no faig un post purament techno-friki, aixi que sera qüestió de tornar-hi... es més "me lo pide el cuerpo!"

avui burxant una mica pel firefox intentant afegir un buscador pel googlescholar a la caixa de cerca (alguna traduccio millor per search box?) he descovert una extensió del firefox que es la repera, es diu "opensearchfox" i el que fa es afegirte un buscador a la caixa de cerca a que reprodueix qualsevol altra caixa de cerca que vulguis reproduir... m'explico. Que busques si hi ha un llibre a la biblioteca de la teva universitat, sempre has d'anar a la pagina de cerca, i posar el que vols buscar, no? Doncs en el moment de buscar cliques amb el boto dret allà on poses la paraula a cercar i zas, selecciones "afegir buscador" del menu emergent. Més fàcil impossible. I el millor es que funciona. A més els resultats son a la pàgina habitual on sortirien, en aquest especte molt millor que altres extensions de buscadors personalitzats com el rollyo.

En fi, no se si algu m'ha entes o no (a jutjar pel grau d'acceptació d'altres posts technofrikis diria que no), però us ho deixo perquè ho proveu, que esta molt bé.





fins ara

4 Comments:

  1. pal said...
    gulli, no ho he acabat d'entendre...i me l'he instal·lat però no surt...jo li diria motor de cerca a la search box no?
    Bernat Agullo said...
    ei paloma, la idea es que quan vas a entrar una paraula per buscar en alguna pagina web (posa l'amazon per exemple) alla on poses el text cliques boto dret i poses "add OpenSearch plugin"
    no et surt la opcio?
    pal said...
    si que em surt, i després surt a la barra superior el terme de cerca, és això?
    Bernat Agullo said...
    clar, si selecciones el nou buscador i poses un terme de cerca s'hauria d'obrir la pagina en questio (l'amazon, o el q sigui) amb els resultats de la busca, tal com si ho haguessis posat a la pagina

Post a Comment