els "catalans" de la xina?

ei,
ara fa uns dies que finalment he pogut parlar amb calma amb una noia de les classes de japonès que m'intrigava --- i no per motius físics, malpensats!
la noia ve, nominalment, de la xina, però en lloc de dir-se Liu Xin, o coses per l'estil es diu Gulmire Ablat... i dius, però tu ets xinesa o què ets?
i efectivament una història similar a quan em pregunten si Bernat és un nom espanyol... NI P'ATRAS! la noia es Uyghur, a l'oest de la Xina (donde cristo perdió los clavos) on atenció atenció, la llengua pròpia es l'uyghur, que s'escriu AMB CARACTERS ARABICS!!! flipa que te flipa. Apart d'això són del bon rotllo i els encanta cantar i ballar... tant que sembla que farà una performance a la propera festa d'estudiants estrangers
de moment m'ha avançat un video del youtube que no té perdua :)

3 Comments:

  1. Bernat Agullo said...
    ah, i com a bonus afegir que els uyghurs fan servir el seu propi fus horari (el natural) que es a dues hores del de beijing i oficial a tot el pais... els horaris de coses xineses van em el temps oficial, i les coses uyghurs amb el temps local... yeeeeha!
    Eduard Tudela said...
    Amb aixó me'n adono de que sóc greument inculte...
    Bernat Agullo said...
    ei edu, savi no es aquell qui sap, sino que reconeix el q no sap :)
    com mes corres mon mes t'adones que a tot arreu tenen mil follons com els q tenim per la peninsula... per molt que els governs centrals s'esforcin a donar una imatge d'uniformitat i identitat nacional

Post a Comment