Manga a les Escombraries...

després de l'èxit de les il.lustracions de les mesures de seguretat del gas, us poso un parell de dibuixos estil manga, perquè la gent no la cagui a l'hora de tirar les coses a les escombraries... Per exemple, got de cartró amb canya per beure: el got a combustibles i la canya...? la canya a NO COMUBSTIBLES! (al McDonald's també se separa)
070328_1444~0002
"Sutoroo wa moenai gomi he" (la canya cap a no combustibles)
La missió de l'altre no està gaire clara, en tot cas des de un punt de vista de reciclatge
070328_1444~0001
"Obentou wa kirei ni tabete kara gomibako he" (la safateta-de-plastic-típica-japonesa-on-hi-ha-arros-i-altres coses llença-la un cop ho hagis deixat tot ben net)
una visió general
070328_1444~0003
al mig hi van les llaunes i les ampolles de plàstic PET (petto bottoru)
totes les fotos son fetes amb el mòbil, que en aquell moment no duia la càmera

apa, tampoc té més, fins ara!

buscant el cirerer florit...

doncs si, ara és el tema de conversa aquí al japó... quan floriran els cirerers? quan quedem per menjar i beure sota un cirerer?

jo ja havia sentit rumors que hi havia un cirerer florit a Shinkjuku, i vam anar a comprovar-ho... la veritat es que no sabia que hi hagues un parc d'aquestes dimensions... val 200 yens entrar-hi, però val la pena, es gegant i te una part estil japonès, una part estil anglès i una part estil francès. Ah, i molts molts cirerers. Si obriu la foto i mireu amb detall veureu com la gent s'aglomera sota el cirerer en qüestió per fer fotos com a bojos. A poder ser amb la càmera del mòbil i així canviar la imatge de fons --

IMG_8734

les prediccions diuen que aquest diumenge tokyo ja hauria d'estar florit --- de moment ens haurem de conformar el que hi ha...
IMG_8738

hola que tal,

acabem la setmana... una setmana que entre pitos i flautes ha passat volant -- el dimecres festiu (equinocci de primavera!) i dijous i divendres a yokohama, fent de suporter (una vegada més) de la jefa, que presentava un póster al congrés de la societat de sociologia del japó... sobre els vellets que han anat venint de tant en tant a la uni al concurs de fotografia (lamentable) que hem estat fent -- que si els ajuda tant, i els estimula, i...

total que he pensat que era moment d'actualitzar el blog --- i per compartir una cosa que amb el temps que fa que sóc pel japó encara no havia vist, i que vaig flipar.
Tothom qui hagi vist "lost in translation" o a qui hagi donat la tabarra amb les meves històries del japó sabrà que els karaokes aquí no són una tele penjant del sostre d'un restaurant o bar, sinó que són habitacions petites de 2-3 persones fins a 8-10, però no gaire més. En fi, molts us estranyeu davant la possibilitat d'anar 2 a cantar, però encara te la seva gràcia --- ara bé, l'altre dia mentre esperàvem amb la machiko per entrar (que a vegades cal esperar, es clar) vam veure una noia que va sortir sola, va pagar i va pirar. És a dir: va anar SOLA al karaoke! 2 possibilitats s'obren --- una es que no te amics i que opta per fer el que fa tothom i ser part del moment enlloc de quedar-se a casa mirant la tele (i va al karaoke, on de fet també mires a una tele) --- l'altre, més positiva, es que amb vistes a impressionar algun mosso la noia anava a practicar sense el risc de fer el ridícul... sembla una tonteria, però no es trivial triar una cançó que et sembli que pots cantar... de tota manera jo encara prefereixo fer una mica el ridícul de tant en tant que anar sol al karaoke...!

en fi --- i aquí us poso una foto (que enllaça a les altres) del Catalan Bar "Vinuls" que hi ha a Ginza -- el barri chick i caríssim de Tokyo. L'engany en aquest cas es doble (o triple) ... no només són japonesos els que cuinen i serveixen, sinó que ni tan sols els propietaris són catalans! Per no ser no son ni espanyols, sinó que són francesos! I no, no crec que siguin de la Catalunya nord... en fi-- el català el nom del bar i la barretina que porten tots (nois i noies!) --- n'hi ha un que fins i tot porta unes curres pintades amb retolador... o_O

IMG_8725

a 3.20 EUR el platet simbòlic de paella
IMG_8729

un atracament a mà armada... per un menjar que era entre normal i dolent --- atenció perquè algú ha demanat un tall de truita de patates... un moment! que hi ha a sobre (i regalimant pels costats)?! -- Allioli! FUERA!!

en fi, hi volia entrar una vegada per dir que hi he estat --- i assegurar que no cal entrar-hi si el que es vol es menjar :)

apa, fins ara

organitzant el passat

Hola que tal,

ja fa massa que no escric -- i bé, potser és perquè la meva vida últimament no és tan apassionant com era...
per sort sempre queden les fotografies dels bons moments per fer pujar una mica els ànims ---
i que millor que la nova opció del flickr per agrupar àlbums o "sets" en col.leccions d'àlbums o "collections"...
tot i que la funció ha vingut un pel tard com per posar ordre a la quantitat (excessiva?) de fotos que hi tinc, encara he estat a temps d'agrupar els àlbums de fotos de Barcelona :)


Barcelona

24 sets 

fins ara!


Una mica de tot

hola que tal,

l'excusa per escriure es que he fet un cop d'ull al model tridimensional de Barcelona que QDQ ha posat en marxa... si be no es tan suau com el google earth, te la seva gràcia i no t´has de descarregar res... Això si, les fotos son de fa una temporada
Carles III només està tapat de la travessera per vall
qdq barcelona 3D

apart d'això justificar el lapse en el blog per un fals positiu del control d'spam de blogger... durant un parell de dies no vaig poder actualitzar el blog perquè estava bloquejat coma a "spam blog" ... sospito que pel link a peekvid.com...

com a apunt final dir que les classes de català són força divertides, ben pagades, i que lluny de treure'm temps per a altres coses, acabo sent més productiu :) a més em fa anar amb metro, un moment sagrat per estudiar japonès (sinó no trobo mai el moment) i em passejo una mica per ginza :)

fins ara!