temes de lloguer...

aprofitant la onada de posts sobre lloguers en diferents paisos que esta inundant la blogosfera , aprofito per posar de relleu una vegada mes l'extorsio que pateix el llogater Japones en mans dels propietaris i sobretot dels agents immobiliaris...
doncs si, entre pitus i flautes aviat fara 2 anys que vivim en el nostre "nidito de amor" i quan ja ens haviem oblidat de la clatellada que va suposar venir-hi a viure, ve la clatellada de renovar el contracte.
I aquesta, com si diguessim, es una clatellada gratis, ja que de fet, pagues per seguir tal com estas, en el mateix apartament, en les mateixes condicions.
Es veritat, no ens han pujat el lloguer, que hauria estat una putada (amb perdo) important, sobretot despres de perdre la meva lucrosa activitat com a mestre de catala --- pero, com deia, per seguir com estem ara hem hagut de pagar:
1 mes de "agraiment" a l'amo (a qui no hem vist ni una vegada)
i 1/4 de mes a l'agent, q es una senyora que potser si que es preocupa etc, pero que fer fer, tpoc fa res (ni falta que fa)
naturalment pagar el mes de lloguer normalment...
en fi, un paston.
aixo del mes de regal mira, t'ho agafes i t'ho divideixes pels 24 mesos que et deixaran viure al pis i quasi els ho perdones, pero l'agent... la primera vegada naturalment (i en nostre cas q estava a punt de ser enviat carrer de la residencia) creus que alguna cosa li ha de tocar (si be 1 mes sencer em va semblar excessiu) ara be, aquesta segona vegada, l'unica cosa que havia de fer era un contracte (e.g. canviar el nom de la plantilla "contracte" ) i endevineu on es va equivocar... AMB EL NOM! trobo que si li paquem 150 EUR per canviar el nom d'una plantilla el minim que podria fer es encertar-lo no? bueno, el meu nom en japones ja esta prou castigat pq enlloc de berunatto em digui berunetto trobo jo...
pero en fi, hem pagat religiosament i seguim vivint al mateix lloc
qui vulgui venir que agafi tanda!

fins ara

IMG_4529 (by Bernat)
(ara esta una mica mes ple...)
IMG_4523 (by Bernat)

3 Comments:

  1. Anònim said...
    Si, noi...quan m'ho va explicar en Hideo, el sistema, vaig al.lucinar "pepinillus".
    L'ho fort es que, potser, després d'un any d'estar a Ebina, ens tenim que traslladar un altre cop. Ho sabré segur demá (ja ho publicaré). És a dir, a pagar un altre cop tota aquesta tonteria!
    Bernat Agullo said...
    Ei nuria, he vist q comencara a currar a shibuya?
    quan es triga de ebina a shibuya?
    suposo que aprofitareu de tant en tant per sopar per shibuya quan surti de la feina :)
    es a l'abril que tornaras a ser pel japo?

    apa fins ara!
    Anònim said...
    Hola Bernat! D'Ebina a Shibuya es triga una hora, més o menys, en tren i suma-li uns 5 min de trayecte a peu. L'oficina està molt a la vora de l'estacio de Shibuya. M'imagino que si, que algun cop aniré cap a allà i aprofitarem per sopar i veure una mica l'ambient.
    Sobre quan tornaré, es suposava que sería a l'abril o maig, però segurament en Hideo té que anar un mes a Holanda, a la sede central de la multinacional, per apendre una mica de la nova empresa. Esperaré a comprar el bitllet a que ell sàpiga bé les dates. I si puc, també faré una escapadeta a Holanda, mentres ;)
    Fins després!!

Post a Comment