una de les coses que em va sorprendre més en el seu dia i que encara em sorprèn ara, és la quantitat de bicicletes que hi ha a tokyo i l'assiduitat amb que la gent les fa servir. Apart de per anar a comprar, molta gent les fa servir per acostar-se a l'estació de tren més propera... dues coses que acostumen a estar, no obstant, juntes. Però clar, on deixes la bici? el tema de buscar fanal etc no es tal, ja que només lligant la roda amb el quadre ja n'hi ha prou. El problema sembla fet a mida d'un d'aquests de "teoria de jocs". Si deixes la bicicleta al costat de l'estacio o voltants (juntament amb 20 mes que també se salten la prohibició d'aparcar-hi) corres el perill que se te l'endugui el camió emporta-bicicletes de l'ajuntament local i et caigui una multa de 3000 yens. Ara bé si la portes al parquing de bicicletes et costa la no menyspreable quantitat de 150 yens. Si fas servir la bicicleta cada dia lectiu en un mes ja has pagat el que et costaria la multa... la temptació de deixar-la a la brava doncs, és existent -- Bé potser precisament si la hi deixés cada dia em plantejaria portar-la al parquing, però a més si només la deixes de tant en tant hi ha el "molt serà que passin avui"... sempre vas pensant teories: com que avui hi ha poques bicicletes segur que han passat fa poc i avui no passaran... etc etc. Total, que ja és la segona vegada que se m'han endut la bici!

casundena.

la primera reconec que va ser "de llibre": la vaig deixar davant de l'estació i al vespre no hi era. La segona vegada va ser més traïdora ja que va ser en ple dissabte el matí quan vam anar amb la machiko a donar un tomb per botigues de Oimachi... vam deixar les bicis i zas, en tornar no n'hi havia ni una... !

però clar si fossin només els 3000 yens el disgust i fora, però es que a més l'has d'anar a buscar a la quinta punyeta... un cop trobes el lloc però et trobes amb un grup d'avis que estan al carreg de tot plegat, paques els 3000 en una maquina expenedora i zas, mentre fas això l'avi ja t'ha deslligat la bicicleta i te l'ha dut fins on ets...

el mètode mes efectiu és però el de l'estació de la uni, tot reformant la plaça del davant hi han reubicat la petita comissaaria que abans quedava en un dels laterals, i ara ningú te els nassos de deixar-hi la bici ----- tot que no és pas la poli qui se les endú!


en fi, no cal dir que a partir d'ara buscaré el parquing de bicis més proper i pagaré religiosament...

1 Comment:

  1. Marc i Núria said...
    Ja és mala sort!! aquestes coses sempre fan posar d mal humor... No t'hi capfiquis gaire, per això...

Post a Comment