Muntanya & Japonès

ahir vam anar a caminar, a la Gran Muntanya, o Montgran, o Ooyama
segueix el patro d'altres muntanyes japoneses, almenys les que hi ha prop de tokyo, gentada, caminets perfectes, i cremalleres per que la gent amb criatures i gent gran tb pugui gaudir d'un dia a la muntanya

a menys q tinguis ganes d'escapar i anar on no ha anat ningu, la veritat es q esta prou be. Tot esta apunt, tot esta preparat. El q no estava preparat es q l'onsen on pensavem treure'ns el cansament tanquessin a les 5 de la tarda! vam arribar a les 5.15... el bus del cami de tornada va quedar encallat en un embus ja q en una carretera de 3m d'ample se suposa q se circula en doble direccio... incloent autobusos. Sort q el iaio q conduia el nostre era un autentic crac i poc a poc va anar superant els moments d'estretor q ens trobabem

aqui una foto del cim de la muntanya
IMG_1171

ah, i avui he anat a fer el Business Japanese test -- no estic segur q m'hagi anat molt millor que la ultima vegada, pero en fi, es tracta d'anar-lo fent mentre sigui per aqui :) poc o molt es millora suposo. I es prou entretingut de fer. Tot i ser test triguen eternitats en enviar es resultats... molt japones tot plegat.

ala, fins ara.

una mica mes de coses

be, no hi ha altres noticies importants (tret q a la reunio del departament van aprovar q la tesi seguixi endavant amb el proces d'avaluacio, pero sense garanties d'acabar al marc si no els he convencut del tot etc etc...)

aprofito nomes per reafirmar-me amb la meva retrobada vida social

en ja feia massa temps vaig fer un cap de setmana com deu mana, de 2 dies.
dissabte vam quedar amb la familia de la machiko i fins i tot vaig anar a casa els pares (per 1a vegada!) i vam veure el Sora, que ja es va fent mes grandet, i els altres dos nebodets, el Ren i el Riku.

IMG_1089

pero des d'allar vam haver de correr (i fer tard) a la trobada que havia organitzat el Yoshida (era el seu aniversari), un japones amb qui vaig coincidir a alemanya, en el seu dia estudiava el proces d'el.laboracio de la cervesa, tot i q sembla que ara ha deixat estar el tema... vam aprofitar per veure'ns amb el Yun i la Takako q tb van ser a alemanya

IMG_0864.JPG

el tema es que vam estar bastanta estona al bar aquest de peu dret (tachinomiya) i l'endema haviem quedat per anar a rebre una classe de cuina macrobiotica, estil japo. Una amiga de una amiga de la machiko ho feia a casa seva. Tot va anar molt be fins que ens vam haver de posar a peu dret a tallar un tubercol que en catala no crec q tingui nom (un nap molt llarg i prim) i uf, ho haviem de tallar molt prim i no acabavem mai... jo mig amb ressaca (tpoc vaig veure tant pero la falta de costum es nota) i amb les cames q em feien bastant mal vaig aguantar estoicament

com a curiositat el marit de la japonesa aquesta es un australia que nomes va treure el cap a l'hora d'entrepar :D la veritat es que era molt bo, en especial una sopa de miso i nous. Ara, no se si em va acabar de convencer tota el tema de tallar les verdures d'una manera per respectar no se, etc etc...

IMG_1111

i aixo es tot... aquest diumenge em presento al BJT per 2a vegada! a veure q tal!!

D'alguna manera sembla q si

doncs si, aquesta setmana finalment va ser la tant temuda (primera) presentació de la tesi i d'una manera o altra sembla que cap dels 4 profes que m'avalua (a part de la jefa) s'ha posat massa "ferruco" i sembla que recomanaran a la resta del departament que la tesi "segueixi el proces" sembla talment la gestacio d'una criatura --- q ja fa una mica massa q dura, pero!

en fi, coses d'organitzacio van fer q el dimarts presentes a 1 profe, deixant els 4 altres pel dimecres... d'aquests 1 es la jefa, i un altre va avisar q marxaria al cap de mitja hora, amb la qual cosa nomes quedaven 2 candidats per fer preguntes al final. Un d'ells, pero, no es va presentar (!!). I pq despres diguin q som impresentables i tal. No. No va parar-se-li el tren a casaua de un suicidi al tren (q n'hi ha cada MOLT sovint i a mes ho diuen per megafonia, pero aquest es un altre tema). La presentacio era a les 11 i coses del directe va pensar q era a la 1. En fi, li podria passar a qualsevol. A qualsevol creti, pel q mi respecta, pero en fi. El cas es q te pinta de ser bastant simpatic i tal -- pero avui, que he hagut d'anar a fer una versio resumida dels punts mes importants i tal, deu n'hi do com m'ha collat... Be, ara falta acabar d'arreglar un article, reenviar-lo, i incorporar els comentaris mes o menys inconcrets que m'han fet.

el mateix dimecres de la presentacio vam aprofitar per recuperar una mica vida social i vam anar al Cheese Day -- una especie d'obra caritativa a traves de formatge, pots anar-hi i degustar (i comprar) formatges de diferents paisos, els que hi treballen son volutaris i els beneficis van a obres caritatives, de fet els formatges son donats per les diferents empreses. Fantastic no? doncs no vam voler ser menys i vam sortir equipats amb el formatge mes cuiros q vam veure, q no era barat, pero incloent les degustacions i la bona causa ens va semblar justificat :)

ah, i el dijous ja amb mes nivell vam anar a veure per 2a vegada els Tokyo03 un trio de comediants prou bons (sobretot en el panorama japones, en q ficar-se gaire amb els politics o riure's de segons q esta mal vist i restringeix les opcions a basicament pallassos per les criatures -- i no tan criatures pq si vols riure no tens gaires mes opcions). En fi, va estar prou be.

IMG_1081

ah, (2n ah) i no he dit res encara tpoc de la "rezepzion real de la corona majestades" por todo lo alto a l'imperial hotel de Tokyo, peasso hotelas davant mateix del palau imperial. No vaig fer cua per donar-li la ma i mes aviat em vaig ocupar de provar les filigranes que el Josep Barahona (q te un restaurant q es diu l'estudi on nomes hi caben 8 persones i nomes obre quan reserves... a 20.000 yens (162eur) per cap si no ha pujat preus --- si "deixeble" del ferran adria)

IMG_1079

uf, i prou q m'allargo massa---

poso alguna foto per donar color
fins ara


(aquesta es del dia 1 q vam anar a passejar una mica i veure un misto de pel.li japonesa)

IMG_1045