fa molt q no explico res del q faig i deixo de fer, mes q res pq estic en una especie de limbo (es pot dir en catala?) estrany... la idea a curt termini es intentar trobar una feina a bcn i tornar amb la machiko, pero vist com esta el pati a bcn de moment estic al japo, on la uni esponsoritza unes practiques, que un colega de la uni per caritat humana em deixa fer a la seva micro-empresa (soc el segon --i ultim-- in the line of command).

total que com qualsevol cosa q te a veure amb la uni hi ha una pila de papers necessaris amunt i avall...
tants, que per assegurar que soc jo qui els omplo m'han demanat (aquesta vegada sense excepcio possibe) que em faci un segell per firmar els documents... si, ja se q es contraintuitiu, pero es el q hi ha -- t'has de fer un segell si o si. Molt mes segur q una firma. O molt mes japones, en tot cas. Total que avui he anat a una botiga on en fan (es tota una industria, tenint en compte q tots els japonesos en tenen 2 -- un de super-serio q nomes fan servir per coses com l'hipoteca i de similar calibre) i un de mes casual per la resta de documents (incosos els rebuts de quan et porten un paquet a casa o similars). En fi, que he entrat alla i ja pensant q em titllarien de "nom-llargut" he demant un segell amb el primer cognom en katakana アグリョー . Evident he demant el segell mes tirat q tinguessin, pero clar, aquest no el tenen en cataleg (quines coses) i l'han de fer --- aixi q dels 100 yens q et pot costar un Watanabe o Tanaka, hem passat als 1800 i escatx dels segells fets per encarreg de 10 mm. Pero quan he escrit el nom, la dona ha comptat els caracters i diu, hmmmm, deixa-m'ho confirmar (els japonesos ho confirmen tot). I zas, q en el de 10 mm 5 caracters no hi entren ni p'atras, pero que en el de 12mm alguna cosa faran .... aleshores ja ens n'anem als 2400 yens, per un segell ben simple, de fet haure de comprar una caixeta d'aquelles de tinta vermella per poder firmar --- hi ha segells mes sofisticats q ho porten integrat i pots anar segellant com un vicios sense perill q se t'acabi la tinta (be, tot te un limit suposo )

en fi, pero la conyeta principal dels japonesos son les vacances...

els de la uni m'han enviat una pila de documents que cal omplir en cas q volguem fer "vacances". Entre cometes, pq de fet si estas malalt pels japonesos estas fent vacances i es descompten del mateix lloc, t'agradi o no. Aixi q si estas refredat el millor es amagar la tos i fer-te el fort, no fos cas q t'enviin a casa (q ho fan) Descansa home! torna quan et trobis millor, que la salut es el primer! Te pebrots el tema. En fi, doncs q aquests de la uni han enviat tots aquests papers, complementats amb exemples de com s'han d'omplir (aixo tb ho he vist per . primera vegada aqui al japo em sembla) i atencio atencio, q hi ha un exemple de vacances d'estiu (!!!!) Fa aixi:

Del dia 13 d'agost a les 8:30  del mati a dia 14 d'agost a les 17:30 de la tarda

paraula d'escolta q no m'ho invento!

Evidentment hi ha una casella per indicar si l'empresa ha donat permis o no, etc etc. Aix... En fi, suposo q no esperen q torni a la feina a partir del les 17:30 i acaba resultant en 4 dies seguits (!) de vacances --- qui es pot queixar? Amb una mica de sort en tens prou per 3 o 4 paisos europeus :D

si es q son uns catxondos...