retorn de veritat

hola que tal,

realment fa temps que no escric i no és bo --- potser es que encara dura l'efecte nadal i no hi ha res que em cridi a comunicar-me?! NO! la qüestió es que no he trobat el moment, vet-ho aquí.

farem una repassada ràpida...
any nou al Japó: es el moment de menjar "Mochi", una pasta feta a base de farina d'arròs, que en el millor dels casos has fet tu mateix a base de picar arròs amb un martell de fusta gegant -- com un morter, però a lo bèstia.
Pels que no els vagin les emocions fortes sempre el pots comprar, amb boniques decoracions... com va fer la Machiko
IMG_8439
en va fer una sopa, que bé, si de gust era bona, diguem que va ser "plat únic" :)

una altra cosa que cal fer en començar l'any es el Shinnenkai, o reunió (festa) d'any nou --- en aquest cas ho vam fer a casa amb amics meus, ja que des d'abans de l'estiu que no havien fet... En fi, va ser prou entretingut, i va servir per fer endreça a la casa, que ja li tocava. També tenim un carregament de patates i altres snacks per passar la resta de l'hivern.
新年会

i finalment, una altra historia que no podria sinó passar al japó ...
dilluns vaig anar a fer una entrevista a un indi en un hotel bastant tremendo de Tokyo, però l'home tenia un canvi de plans i per allargar l'entrevista em va convidar a pujar al taxi camí de la seva següent cita... doncs bé en algun moment vaig perdre el mòbil -- i quasi segur que en el taxi, però res, ni trucant a l'hotel, ni al lloc dels taxis va donar cap resultat de res. Suposo que a Barcelona m'hagués semblat normal, però aquí em va venir una certa indignació "com pot ser que no hi sigui? si jo li he deixat!" Total, que ahir vaig començar a mirar per quin canviar-me'l... fins que vaig veure que la cosa costava al voltant de 77EUR, que em va semblar una mica heavy, tenint en compte que el mòbil antic encara funcionava perfectament... per sort m'havien enviat una propaganda amb un descompte d'uns 30 EUR si em canviava el mòbil al gener (providència gloriosa), total que ja resignat avui vaig a una nova botiga amb el descompte i va i em diuen que me'l canvien de franc (!) -- i que nomes pago uns costos de gestió d'uns 12 EUR
zas, i he sortit amb el mòbil tant content...
i com no podia ser d'altra manera, en arribar a casa, una carta dels de la companyia de telèfons, amb un paper de la policia que deia que podia passar a buscar el mòbil quan volgués... ! I jo que em pensava haver perdut (finalment) alguna cosa aquí al Japó... no n'aprendré mai! Això sí, el nou mòbil mola un ou.
demà anem a un shinnenkai amb els amics de la Machiko

fins ara

0 Comments:

Post a Comment