Buda i Universitat

hola que tal,

a mig email a mon pare m'he adonat que potser el que li explicava era d'interes general i he decidit fer un "cortar-y-pegar" i zas, ja tenim una cronica --- veus que facil?
Tambe servira per tocar una mica el tema universitat normalment forca baix en la llista de prioritats de coses per explicar els colegues

Per la universitat tot es va preparant ja pel congres que tinc aquest cap de setmana no l'altre, a yamaguchi, a l'extrem sud-oest de l'illa grossa. La presentacio la tinc el dissabte el mati, o sigui que hi anire divendres i tornare dissabte al vespre o potser diumenge i em quedo a fer una mica de turisme. De tota manera tot sol per alla tpoc es el que acaba de ser... De tota manera i vull anar amb el shinkansen, el tren bala... son unes 5h, pero pot ser prou interessant d'anar veient la illa a la velocitat que va :)

Lo del pis espero que es tanqui aviat, pq ja fa massa que dura tot plegat... ara mateix pero encara estem amb negociacions amb la dona --- que no dona massa senyals de vida a la de la immobiliaria! En fi, la machiko esta convencuda que tot va b, sera el budisme...

poc a poc m'ha anat explicant les diferents practiques del budisme que hi ha per aqui el japo, que des del meu punt de vista ignorant es separent amb els que son de temples i els que no. Es veu que els primers es basen en les primeres escriptures mentre que els altres es queden amb la ultima part, que, segons ells, es el que buda trobava realment important.Aquests resen a casa davant d'uns kanjis mentre diuen "Nan myo hou ren ge kyou" una vegada i una altra amb els palmells junts davant de la cara (estil classic de resar). Pero no resen a buda en plan deu, no hi ha en principi cap esser sobrenatural que pugui intervenir per ells, de tota manera a la practica resen pels mateixos motius que els cristians (aquest es un tema que haig d'aprofundir). Pero aixi com la religio cristiana gira al voltant de l'amor a jesus (i mes aviat odi pels que no se l'estimen tant) els budistes prenen com a punt maxim la vida, de manera que coses com les creuades no han passat mai amb els budistes (agafen altres motius per comencar guerres en tot cas). Per aixo tb es veu que els animals abandonats ronden amb pena pels carrers de pobles mes rurals que tokyo. I tot i que japo sigui una societat forca tradicional, no es per la religio, ja que en principi per buda si ets un promiscu o no, li es bastant igual (o a priori aixo es el que entes).

en fi, ahir vaig anar a un semminar d'un professor d'una universitat de tel aviv que va fer una recerca sobre el modus vivendi de uns enginyers de silicon valley que treballen per projectes mes que per empreses concretes, i van saltant d'una a l'altre... Haure de presentar mes o mensy el que s'hi va dir en un seminari del laboratori d'aqui poc. Dema tinc en principi l'ultima comprovacio abans del congres de la setmana que ve... pero segur que em diuen de retocar coses -- en fi, ja es aixo.

Apa, una abracada

fins ara

0 Comments:

Post a Comment