eines frikis per fer la vida mes facil

hola que tal,
avui hi havia reunio d'estudi budista a casa, la machiko donava un cop de ma a les germanes hoshino, la mes gran de les quals es presenta a un examen de budista... en fi, jo encara no hi estic tan ficat com aixo, o sigui q me n'he quedat al marge, primer fent un sopar q ha resultat prou digne i a posteriori submergint-me en el mon d'internet i tecnologia q tan m'agrada.
*avis, si no ets gaire friki passa de llarg i mira la foto del final, que es com acabaras si llegeixes el rotllo q estic apunt de deixar anar*
Primer he provat el Windows Live Writer --- un producte de microsoft per escriure a blogs, ja siguin al Microsoft Live Spaces o a d'altres llocs, que no hagues provat si no n'hagues llegit diverses bones referencies. El cas es q no ha reconegut el format del meu blog i ho he deixat estar.
Una altra cosa q he descobert i si q m'ha agradat mes es el nou Google Reader (q encara pertany a la zona friki google Labs) -- l'havia provat anteriorment i no li havia vist la gracia, pero aquesta vegada si.
Pels q no sabeu de que va, els blogs es poden llegir "a la classica", anant a la web q sigui, o amb el q es coneix com a feeds (RSS, ATOM, XML, etc) que es nomes el contingut del blog, amb la gracia que en una web pots reunir els 3 titols de tots els blogs que segueixes i anar veient qui ha posat coses noves i de que van. Si pinten interessants cliques, si no, tot aixo que t'estalvies. El google reader segueix per optimitzar el tema.
Per començar ja li pots dir que nomes t'ensenyi aquells blogs on s'ha actualitzat alguna cosa, i un cop alla t'enseya el text complet amb un format molt comode. Si les imatges estan directament incrustades al blog tb surten. Al final de cada post hi ha uns botonets q et permet fer diverses coses, afegir etiquetes, enviar per mail, i la que es mes bona "compartir". El que fa aquesta opcio es en efecte construir un blog amb URL propia a partir dels posts que vols compartir de manera molt senzilla. Ah, i naturalment el blog aquest te el seu propi feed --- de manera q algu pot seguir juntament amb tot d'alter blogs quin son els posts d'altres blogs que t'han agradat... En fi, suposo q es practicament impossible d'entendre el que acabo d'escriure i per tant passarem a un exemple practic.
A la dreta de la pagina he afegit els 2 feeds que hi havia anteriorment (a traves del feedburner q ho fa tot mes facil i practic) i hi he afegit un 3 amb on hi ha posts que llegeixo en d'alres blogs i que m'han critat l'atencio. Per fer-vos-en una idea una mica mes avall hi ha vista previa sota el nom "bnat's shared items". Entremig hi ha un link que us porta a la web en si...
Bueno, ha sortit enravessat, pero volia exposar una mica el tema aquest, que m'ha semblat molt molt guapo. Ah, pels que feu servir gmail veureu que amb el mode "list" els blogs es veuen de manera similars que els mails del gmail, permetent-te fins i tot marcar-los amb l'estrelleta.
Prou, ja paro.
poso una foto q sino aixo no s'ho llegeix ni cristo...
IMG_6870

0 Comments:

Post a Comment